Beggars Blue (DK)


Sosialen Møllergata 13, 0179 Oslo

Oct 13th, 2018 3:30 to 6:00 pm
Beggars Blue

Danske Beggars Blue,som har base i Aalborg, har snart 20 år på baken, og har spilt adskillige konserter på danske og norske musikkscener. Bandets fundament i bluesmusikken er tydelig, men de beveger seg mye i grenseområdene mellem Folk/Roots/Blues med en tydelig kjærlighet til fete riff og streif av rock. Samspillet, plass til den enkelte og støtte til hverandre, er karakteristisk for Beggars Blue.

Bandets sentrum er sangeren og gitaristen Jan Edvard, som leverer den musikalske fronten med en sjelden innlevelse og sjel. Bandets frontfigur backes solid av Casper Bue på bass og Jan Hvingel på trommer.

Medlemmene i Beggars Blue opptrer i mange andre sammenhenger på den danske musikkscene. Gitarist Jan Edvard er grundlegger av danmarks eldste eksisterende bluesjam, og er stadig jam-leder på jam´en på Cafe Frederiksberg i Vejgaard. Jan Hvingel turnerer ofte med århusianske Jørgen Fagernæs og Ole Bech.

Beggars Blue skriver sin egen musik og har udgitt 3 album i eget navn: ”New Boots” (2017), ”Saratoga Needs” (2007) og ”Riverman” (2002). På live-scenerne blander bandet egne komposisjoner med klassikere fra det blå. Stilen er swingende shuffle og boogie blues, levert på bandets egen originale måte.

Etter at pianist, Poul Rasmussen, forlot bandet i 2012, har Beggars Blue måtte “gjenoppfinne” seg selv. Det ble raskt besluttet å fortsette som trio, og sangene ble arrangert slik at denne besetningen nå kan skape det lydbilde som bandet ønsker seg. Sangene er moderne og på samme tid plantet dybt i den tradisjon som bluesmusikken kommer fra.

I 2005 fikk de norske bluesklubbene ørene opp for bandet, og dette ga muligheter for turneer i årene etter. Bandet har vært svært aktiv på de norske bluesklubbene og bluesfestivalene, hvor de har høstet stor anerkjennese og har også vært på det landsdekkende TV2.

Jan Edvard: gitar og vokal
Casper Bue: bass
Jan Hvingel: trommer og perkusjon

Fra albumet «New Boots», 2017: https://youtu.be/ga_PxKqodk0

Billetter: 200,–/250,– (medlem av en Bluesklubb/ordinær billett)
Kjøp på TicketCo eller direkte her:

Del i vei!