AVLYST: Damer I Blues


Sosialen Møllergata 13, 0179 Oslo

May 11th, 2019 3:30 to 6:00 pm
Damer I Blues

Historikk og musikalske juveler fra noen av de kvinnelige blueslegendene, fremføres av Rita & Margit i en nær og akustisk konsert.

På ettermiddagskonserten i regi av Oslo Bluesklubb, har de med seg sine to faste anerkjente musikere Morten Omlid på gitar & Eskil Aasland på trommer.

Damer i Blues har spilt sammen i snart 16 år, og det er ingen tvil om at denne duoen gjennom årenes løp har bygd seg opp til å bli et av Norges mest populære musikkprosjekter.
Rita Engedalen og Margit Bakken har gitt ut kritikerroste og prisvinnende album, og i 2012 ga duoen ut sitt første album i sammen. «Broken Soul Blues» høstet mange «femmere» på terningen og fikk flotte anmeldelser!

Rita & Margit har i alle disse årene hatt utallige konserter sammen, der de viktige kvinnene i bluesens historie hedres. Duoen er svært opptatt av å formidle det sterke budskapet om bluesdamene som i sin tid både skrev, spilte og sang låter, men som ikke fikk friheten til å formidle dette ut til folket. Rita og Margit traff hverandre under prosjektet «Bluesen Tøffe Damer» ført i pennen av Kristin Berglund (2003) og etter den tid, har de to” bluessøstrene” fulgt hverandre tett og opptrådt på utallige musikk scener.

Morten Omlid: Gitarist med Damer i Blues – Rita Engedalen m/ band og Spoonful Of Blues.
Han har spilt for bl.a. Lazy Lester, Super Chikan Johnson og Eric Anderson og utallige flere bluesartister. Han blir regnet som en av Norges beste tolkere av Mississippi-gitarsound. Omlid har lang fartstid i norsk bluesmiljø, jobbet som produsent og arrangør for flere plateutgivelser i Juke Joint Studio. Han ble i 2007 hedret med Notodden Bluesfestivals bluespris for sitt mangeårige arbeid for norsk blues.

Eskil Aasland: Trommeslager med Damer i Blues – Rita Engedalen m/ band og Spoonful Of Blues.
Han har spilt med bl.a. Notodden Blues Band, Eric Anderson, Ian Seagal, Grayson Capps, Louisiana Red, Super Chikan og Lazy Lester.

Rita Engedalen: gitar, vokal
Margit Bakken: gitar, vokal
Morten Omlid: gitar, vokal
Eskil Aasland: trommer, perk, vokal

 

Del i vei!