Hummingbirds


Sosialen Møllergata 13, 0179 Oslo

Sep 8th, 2018 3:30 to 6:00 pm
Hummingbirds

Hummingbirds, en kvartett fra Trondheim, består av Ellen Klemp (leadvokal), Bjørn Skjetneli, (gitar, munnspill, vokal) og Bjørn Saksgård (gitarer, vokal) og Trond Hansen (bass).

Ellen Klemp og Bjørn Saksgård har spilt sammen i en rekke band siden 1981 og også gjort enkelte duojobber tidligere. Sommeren 2013 jammet de med Bjørn Skjetneli, og vips var en ny konstellasjon født. De møttes, bestemte seg for å satse på et akustisk uttrykk med fine melodier og plukket ut endel låter alle tre hadde lyst til å spille. Det ble mest ballader i starten, men repertoaret utvider seg og det er kommet inn et par blueslåter og noen litt mer up-tempo. Og trestemt sang over hele linja. Siden høsten 2016 har bassist Trond Hansen vært med så sant han ikke er ute med Geir Bertheussen eller Marith Endresen.

Siden debuten i desember 2013, har de spilt en rekke konserter, bl.a Nidaros Blues, Skagen, Nørre Lyngby og Frederikshavn i Danmark, Blues in Hell, Røros, Trondheim, Tromsø, Senja, Kvaløya, Dublin og Blues i havgapet (Veiholmen).

Alle “kolibriene” har egne musikkarrierer, Ellen er vokalist i Body & Soul, Bjørn Skjetneli spiller i Pulsator og flere andre band, Trond spiller med Geir Bertheussen og Marith Endresen, og Bjørn Saksgård har sitt eget band DNB, blant annet. Hummingbirds spiller låter som få andre presenterer i dag, men som mange har et forhold til. Richard Thompson, Bonnie Raitt, The Band, Dylan o.a. gir en pekepinn om hvor repertoaret er hentet fra. Roots er vel et greit begrep for genre – med innslag av soul, blues, country og folk music. Flerstemt sang og enkle, smakfulle arrangement er bærebjelken i uttrykket. Møt opp og opplev noe vakkert!

Billett: 200/250 (medlem i NBU/ordinær billett) følg linken til TicketCo
eller kjøp direkte her – samme pris som i døra:

Del i vei!