Avlyst: Mr. Martin & His Big Horns


Sosialen, Møllergata 13

Apr 18th, 2020 3:30 to 6:00 pm
Mr. Martin & His Big Horns

Hvem er så karene bak Mr. Martin & His Big Horns? Jo, Mr. Martin er i henhold til Folkeregistret en kar ved navn Stig Martinsen. Han er ildsjel i Moss Bluesklubb, og velkjent musiker i Moss siden 70-tallet. Den gangen spilte han trommer, og var med i band som Love in Vain, Skallagrimson, Lady Rosemary, Josie med flere. Han ble etter hvert lei av å sitte gjemt bak trommene og ønsket en mer fremtredende rolle som vokalist og gitarist. Han kom mer frem på scenen for eksempel i sammenheng med Dr. Blå , Kråkeby, Morsa Blueslag, Moss Blues Trio og Supersession, Deltaphonics.

Med seg på scene og ny CD har Martinsen Yngvar Pettersen på piano og orgel, Terje Andersen på bass og sang, Geir Pettersen på trommer, samt Østfolds tøffeste og tighteste blåsegruppe, bestående av Espen Christoffersen på trompet, Frode Engan på saksofoner (baryton og tenor), Trond Hansen på trombone og Gard Eriksen på barytonsaksofon.

Gode tilbakemeldinger
Martinsens nyeste prosjekt er altså Mr. Martin & His Big Horns, og bandet har bak seg flere konserter i Moss, Østfold for øvrig, og i Oslo-området.

– Tilbakemeldingene vi har fått har vært knallgode, og det er tydelig at vi beveger folk med denne typen musikk, sier Martinsen.

Mr. Martin & His Big Horns spiller pianobasert blues med et helt eget uttrykk og byr på et stort knippe egne låter. Disse er preget av og inspirert av New Orleans-sjangeren.

– Vi har også en håndfull coverlåter av professor Longhair, samt låter fra 30-tallet, av Roy Milton, T–Bone Walker, Freddie King , BB–King, Albert King ,Ray Charles, med flere – stort sett det beste av de beste bluesartistene. Vi har med fire solister: piano, gitar, trombone og trompet, og det betyr gode improvisasjoner sammen med godt arrangerte låter.

Bandet er opptatt av et åpent lydbilde med plass og rom for improvisasjoner.

To plateutgivelser
– Vi jobbet mye med eget låtmateriale i 2017, og ga ut vår debut-CD «No time to slow down» i oktober det året, med påfølgende releasekonserter både i Moss og Skedsmo Bluesklubb. Vi har fått god respons på våre egenkomponerte låter.

Det er Pål Wennersten som har laget tekst på samtlige låter og Stig Martinsen står for musikken. Tore Elgarøy er medkompositør på tittelkuttet «Beaten and Haunted».

Utover bandet, har Richard Gjems bidratt med munnspill på tre av låtene på plata. Opptakene er gjort i Moss, nærmere bestemt i Crow studio, av Erlend Persen. Sluttmiks og mastering er utført av Magnus Guldbrandsen ved Jeloy Sound. Horn-arrangementene på plata er laget av Espen Christoffersen.

Gutta vil altså presentere sitt andre album «Beaten and Haunted» når de kommer til Oslo Bluesklubb.

Billetter: 200/250 (medlem i en bluesklubb/ordinær pris) kjøpes på TicketCo eller i døra.

Del i vei!