Ron Davis Group (US)


Sosialen Møllergata 13, 0179 Oslo

Nov 10th, 2018 3:30 to 6:00 pm
Ron Davis Group

Ronald Davis ble født inn i en aktiv musikalsk familie i Washington, D.C., og fikk sin første gitar som syvåring. Hans musikalske karriere startet i babtistkirken i Philadelphia, og allerede 12 år gammel begynte han å synge i det velrennomerte Hollingsworth Gospel Ensemble.

Kordirigenten var ingen ringere enn Claudine Clark som også var sangerinnen på den store hit- singelen «Party Lights» på slutten av 50-tallet. Det var hun som oppdaget Rons talent og kjærlighet for musikk og fikk ham inn i The Philadelphia Acting Academy. Der fikk Ron en plass i hennes stykke «Seven Days to Glory». Det var også gjennom Claudine Clark han fikk sin første studioerfaring i Sigma Sound Studio i Philadelphia, da han bidro på hennes innspillinger. Han fikk etterhvert musikkundervisning av Claudine sønn Bruce Clark som da var nyutdannet ved Temple University. Senere havnet også Ron på dette universitetet, og begynte å studere jazz, improvisasjon og gitar under ledelse av professor Kurt Hamon ved Temple University.

Ron sier selv han er takknemlig for å ha fått være en del av blues- og gospelmiljøet i Philadelphia. Dette miljøet som har fostret så mange artister gjennom årene. I den tiden Ron var tilknyttet Morris Recording Labs fikk han jobbe med musikere i grupper som Grover Washington Jr., Patti Labelle, McFadden & Whitehead, Harold Melvin og Angel.

Ron Davis Sr: vokal og gitar
Bent Patey: gitar
Julian Patey: bass
Jørn Ellingsen: trommer

Billetter: 200/250 (medlem i en bluesklubb/ordinær)
Kjøp billett på TicketCo eller direkte her:

Del i vei!