Sidetrack


Sosialen, Møllergata 13, Oslo

May 11th, 2019 3:30 to 6:00 pm
Sidetrack

Bluesbandet Sidetrack var et svært populært liveband i hele Østlandsområdet, og trakk fulle hus både på Lillestrøm og i Oslo. Etter noen års pause er de nå tilbake igjen og lover en etermiddagsblues med fart og spenning i Oslo bluesklubb.

Sidetracks låtskriver og frontmann er gitaristen Arild Nygaard fra Tynset. Han har mer enn 20 års erfaring fra ulike band. Nygaards varmerke er en slitt Telecaster-gitar og en spilleglede som smitter over på alt og alle. På trommer finner vi en annen tynseting, nemlig Per Aksel Slettan, som i blues-sammenheng har fått tilnavnet «Shuffle Daddy».

Sidetracks unge bassist er også fra Tynset, men bor for tiden på Gjøvik. Runar Trøen er et vaskeekte produkt av musikkmiljøet rundt fritidsklubben Rambu på Tynset. Han spiller stødig og smiler lurt.

Håvard Bækkevold fra Lillehammer er en erfaren munnspiller med sjel og særegne effekter, og når solbrillene og russerlua kommer på plass, blåses det for avgang med «Mean Old Train».

Sidetrack begynte å spille i 2001, og medlemmene har lang erfaring fra bluesmusikken. De henter inspirasjonen sin blant annet fra R.L. Burnside, Buddy Guy og Junior Kimborough. Dessuten spes det på med solide doser rock og køntri. – Vi høres kanskje ut som en blanding av Kimborough og Rolling Stones, sier Arild Nygaard. Han forteller at bandet startet med å spille cover-låter, men de fant fort ut at de trengte sin egen stil, og dermed ble det eget materiale som fikk plassen på settlistene. Låter som «Mary Jean» og «Sugar in the Morning» har etterhvert festet seg som solide publikumsfavoritter. Dessuten gjorde låta «Hot Shuffles and Blues» det svært godt med flere førsteplasser på Hedmarkstoppen for et par år tilbake.

Bandet er i første rekke et liveband. – Vi låter ikke perfekt, men vi kjører vår egen stil og prøver å skape stemning og humør, fortsetter Nygaard. Det er ikke uvanlig at gitaristen befinner seg liggende på dansegolvet under konsertene, eller at hele bandet forlater scenen og legger ut på en trådløs vandring gjennom konsertlokalet.

Billetter: 200/250 (medlemmer/ordinær pris) kjøpes på TicketCo eller i døra.

Del i vei!