Stein Stokke & The Engine


Sosialen Møllergata 13, 0179 Oslo

Dec 8th, 2018 3:30 to 6:00 pm
Stein Stokke & The Engine

Stein Stokke har drevet med musikk siden 60-tallet, og har gjennom flere tiår i bluesens tjeneste etablert seg som en markant bluesartist, velkjent for sin rå og kraftige, samtidig sjelfulle stemme, og sitt personlige munnspilluttrykk. Han er vel den eneste som også trakterer baryton (euphonium) i et bluesband 🙂

Inspirert av et vell av musikere som deltabluesen til Tommy Johnson, råheten til Howlin’ Wolf, munnspillet til Little Walter og Sonny Boy Williamson, og de soulfulle Little Milton og Ruth Brown, skriver Stein de aller fleste tekster og melodier selv med røttene dypt forankret i bluesens næringsrike jordsmonn. Noen av hans tekster er sågar blitt gjengitt i tidsskrifter, og han er kjent for å krydre sine konserter med kjappe replikker og gode historier omkring låtene.
Stein har vært grunnlegger og frontmann i flere bluesband som Solid Comfort og From The Hip, og har årevis med erfaring i fronten av flere band, bla. Sugar Ann & Her Good Rocking Daddies, Rosenhill Bluesband og Øratadom.

Hans nye band hadde sin første gig i mars 2017, og med Stein foran en velsmurt «maskin» satt sammen av svært garvede bluesmusikere, garanteres det en utadvendt, svett, svingende, sjelfull og rotekte blueskonsert.

The Engine er:
Arve Lund på diverse gitarer og sang blir applaudert for sin gitarstil og eminente slidegitarspill. Arve har spilt med Stein i mange sammenhenger opp gjennom årene, og har vært medarrangør på flere av hans låter. Arve har er for mange kjent fra bla. Øratadom, From the Hip, Black & Blues, Blå Resept, Get A Haircut m.fl.

Rune Bryn på trommer er en fetert og mye brukt trommeslager i band og som studio- og sessionmusiker. Hans spillestil oser av utadvendt, spennende, samtidig “oldtime groove”. CVen hans inneholder bla. Ski- og Ett Fett Storband, Borderline- og Bærum Bigband, Prime Time, Frode Kjekstad, Maiken Kristiansen, Eric Alexander, Åge Sten Nilsen, Wenche Myhre, Øyvind Elgenes, Frode Thingnæs, Harald Heide Steen Jr. og Randy Johnston.

Jan-Eirik Hallingskog er en svært rutinert bassist. Kjent for å velge toner og anslag som passer til stil og låt, heller enn å briljere, har han opparbeidet et meget respektabelt omdømme, og vært bassist hos Amund Maarud, Eirik Bergene Band, Loft, Sandvika Rock-Teater, Blues in A Cop m.fl.

https://www.facebook.com/stein.idar.stokke

Stein Stokke – vokal, munnspill
Arve Lund – slidegitar, gitar, vokal
Rickard Johannesson – bass
Rune Bryn – trommer

Billetter: 200/250 (medlem/ordinær) kjøpes på TicketCo eller direkte under her:

Del i vei!