Applikere t-skjortemotiver på klær

T.skjorter

Flotte motiver og mange minner er knyttet til t-skjorter man har kjøpt opp gjennom årene. De finner på merkelig vis veien hjem til garderoben og fyller opp sine hyllemeter. Mine kommer fra bluesfestivaler i inn- og utland, klubbens egne og de jeg har fått som gaver. Nå er jeg ikke en av de som bruker t-skjorter til daglig – det blir helst på festivaler, til trening eller nattøy.

Da er det fint å kunne ta vare på og bruke disse motivene på de klærne du faktisk bruker! Enten til hverdags eller som festivalantrekk 🙂

Noen av medlemmene i Oslo Bluesklubb har vært på besøk hos kunstneren Eva Berntsen for et hurtigkurs i hvordan behandle t-skjortestoffet slik at det er mulig å sy dette på et annet stoff uten at det blir bulkete. Hemmeligheten ligger i noe som kunstnere bruker: Acrylic Glazing. Dette kan kjøpes i kunstbutikker:

glazing-liquid
Acrylic Glazing for priming av t-skjortestoff

 

Slik gjør du:

Klipp ut motiver med god margin rundt motiver (eller klipp ut hele ryggen på t-skjorten) og fordel glaze med en kost på både for- og bakside. Det tar noen timer å tørke om du ikke setter på vifter og snur stoffbitene ofte. Gjør dette i flere omganger om det er nødvendig for å få den stiv nok. Det er stor forskjell på hva disse t-skjortene er laget av!

Primet ferdig og tørker utklipte motiver
Primet ferdig og tørker utklipte motiver

 

Finn frem dongeri-jakke, -vest, -skjørt, veske, hatt – det er bare fantasien som kan stoppe deg her! Fest motivet med nåler og sy en runde rundt motiver med vanlig sting, renklipp med cirka en centimeter rundt og avslutt med siksak rundt hele. Dette må du nesten vurdere per motiv, noen er fine med kun vanlig sting, også. For de store motivene på hele ryggen er det smart å sy første sømmen fra baksiden slik at du kan følge sømmen til klesplagget. Renklipp og sy siksak på forsiden.

Tadaa!

Legg gjerne inn et bilde av dine kreasjoner i kommentarfeltet nedenfor! Det kan være klær, hatter, vekser, sko…

Har du spørsmål om dette, så kan du også spørre i kommentarfeltet. Så svarer jeg så godt jeg kan 😉

Tilpasser motiv til jakken
Tilpasser motiv til jakken

 

Rundt motiv
Rundt motiv på ryggfelt.

 

Motiv dekker ryggfelt på jakken.
Motiv dekker ryggfelt på jakken

Skrevet av
Kristin Nygård

Del i vei!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.