Among Lynx (SE)


Youngs Nede, Youngstorget 3, inngang Pløens gate

Mar 25th, 2023 4:00 to 6:30 pm
Among Lynx Photo Fabian Rosenberg

Pst.. Studenter og alle under 30 år kommer inn for 100,– kroner billetten på våre konserter frem til sommeren.

Among Lynx är kaxigt tvärsäkra i sitt råa, tunga och smutsiga sound. Med en bakgrund i amerikanskt influerad bluesrock har de utmanat gränsen mellan modernt och vintage sedan starten 2014. Främst har de gjort sig ett namn genom sina livekonserter – oavsett om det varit för en rockälskande publik eller på roots-scenen har Among Lynx fått en genreöverskridande fanskara genom åren.

Tredje fullängdsalbumet Once in a Blue Moon är deras mest dynamiska och mogna hittills, som adderar en känsla av totalt fokus i bandets ljudbild. Med melodier som klistrar sig fast i skallen råder det inga tvivel om att Among Lynx kan väva in modern pop i sin svängiga och säregna variant av rootrock, även om det finns en nyfunnen tyngd och allvar bakom låtarna. Bandet har sedan förra albumet ändrat laguppställningen något – nya leadgitarristen Filip Karlström delar posten med avgående gitarristen Moa Brandt på kommande platta, Elin Tannerdal har tagit över basen och sångerskan Eva-Mi Ringqvist har axlat rollen som andragitarrist. Munspelaren Elin Öbergs stämma hörs även som lead på ett par av låtarna. De största signumen för bandet finns dock intakta – smutsiga slide-gitarrer, munspelsfrenesi samt kraftfull sång i soultappning.

Once in a Blue Moon släpps 24 februari, helt på egen hand. Bandet gör dessutom en skandinavisk vårturné i samband med albumet»

Eva-Mi Ringqvist: Lead-sång, slagverk, gitarr
Elin ”Luffar Lo” Öberg: Munspel, kör
Filip Karlström: Lead-gitarr, kör
Elin Tannerdal: Elbas
Amanda Alvekrans: Trummor, kör

Photo Fabian Rosenberg

Spotify: https://open.spotify.com/artist/5fib0YWb44SaGAQeFroJsu?si=BZiFUWW7RnOz7dAhN6-qEA
Instagram: https://www.instagram.com/amonglynx/
Facebook: https://www.facebook.com/amonglynx
Hemsida: https://www.amonglynx.com/

Billetter kjøpes på TicketCo eller i døra: 350/400 (medlem i en bluesklubb/ordinær pris).  Studenter og alle under 30 år kommer inn for 100,– kroner billetten på våre konserter frem til sommeren.

 

Del i vei!