Berg


Youngs Nede, Youngstorget 3, inngang Pløens gate

May 14th, 2022 4:00 to 6:30 pm
Magnus Berg

Billetter kjøpes på TicketCo eller i døra: 250/300 (medlem i en bluesklubb/ordinær pris) https://oslobluesklubb.ticketco.events/no/nb/e/berg

Berg er kanskje årets råeste band med gitarist, låtskriver og vokalist Magnus Berg i spissen.

Magnus har i mange år opptrådt som både soloartist og med band, og har turnert i USA og i store deler av Europa. I 2014 kom platen “Cut me lose”, en bluesplate som da 17 år gamle Magnus vant prisen “Best new album” for. Prisen ble utdelt i Chicago av Blues Blast Magazine, et av USAs største tidsskrifter innen bluesmusikk. I 2017 kom platen “In my Shoes” som fikk gode anmeldelser i Norge og USA.

“Den nye gitarhelten” Øyvind Rønning (Dagbladet 2015)

“Magnus Berg er en virtuos” Vidar Busk

“Noe av det mest spennende og nyskapende innen norsk blues”  Bluesnews (2020)

I år har Magnus slått seg sammen med den fantastiske trommeslageren Ola Øverby, Norges svar på Keith Moon, kjent for sin tunge groove og supertekniske ferdigheter. Sammen spiller de i bandet Berg, og i duoen Berg Overcity Duo. På bass finner vi Martin Morland som limer det hele sammen med en utrolig feel og groove. På rytmegitar og kor er Kristian Haug, en veldig allsidig gitarist som fargelegger det hele med sitt flotte gitarspill.

Og selv om tiden har stått stille en stund i musikkverdenen, har det ikke det hos Berg og co. Gutta er nå i studio og ferdigstiller nytt album som skal være ute i år. Smakebiter og låter av det nye albumet forventes å komme i løpet av sommeren. Musikken som Berg spiller har dype røtter i Blues, americana og rock, med innslag av soul, pop og bluegrass. Musikken er i høy grad gitarbasert da Magnus regnes som en av de beste gitaristene Norge har oppfostret i senere tid.

Del i vei!