Billy T Band og Håkon Høye & The Honey Tones


Sosialen Møllergata 13, 0179 Oslo

Apr 28th, 2018 3:30 to 6:00 pm
Billy T Band

BILLY T BAND
Er du bevandret i det norsk bluesmiljøet kjenner du helt sikkert til dette bandet som vokste ut av husbandet på nå nedlagte ”Muddy Waters” i Oslo tidlig på 2000-tallet. Med William ”Bill” Troiani i front på vokal og bass er dette bandet noe av det beste du får servert innen denne sjangeren her på berget. Nå skal det være sagt at dette ikke er noe rent bluesband. De har både elementer av klassisk R&B, Soul, Rock og Funk som er en del av Billy T Bands etterhvert særegne sound.

Bill er født og oppvokst i New York og begynte å spille bass tidlig på 1960-tallet. Hans første band het ”The Post War Baby Boom Blues Band” og besto bl.a. av Stanley Eisen (Paul Stanley, Kiss) på gitar. De siste 15 åra har Bill vært bosatt i Norge og både han og resten av bandet har samarbeidet med en rekke kjente musikere i inn- og utland. Bill har også lang fartstid med bl.a. Tom Russell og Eddie Kirkland i tillegg til flere år som leder av husbandet på Muddy Waters, hvor bl.a. Kid Andersen og Amund Maarud fikk slipt talentet sitt. I tillegg til Bill består Billy T Band av en gjeng med eminente musikere som har opparbeidet seg en voksende tilhengerskare i Norge og utlandet. Dette gjennom utallige opptredener på konsertscener, fra Oslo via Moskva til New York.

Billy T Band slapp sitt 4. album “Reckoning” i november 2017. Bandet har tidligere gitt ut 3 album hvor begge de to forrige fikk Spellemannprisen for beste blues-album (Spellemannprisen 2010 og 2012). «Reckoning» viderefører Billy T Bands særegne «blues drenched rockin’ soul» og består i hovedsak av egenskrevet materiale – et knippe låter inspirert av amerikansk Soul, Blues, R&B og Swamp Rock. Selv om musikken har sterke røtter i 60/70-tallet ønsker ikke Billy T å framstå som noe rent retro-band. Både tekst og musikk er innspirert av strømninger i samtiden i tillegg til ”my wasted youth”, for å bruke Bill sine egne ord. ”This is our best effort yet” … Billy T! Albumet har fått mye internasjonal oppmerksomhet og har vært på Roots Music Reports Top 20 og fått flere meget gode anmeldelser, bl.a. 4/5 i DownBeat Magazine.

«WTF! Seriously, where did this awesome voice come from? Opening track Reckoning is a delicious piece of classic Philly soul with strings and a sinuous bassline (played by Billy T) and THAT voice; deep and dark and carrying all the soul you could wish for.» – Blues Matters (UK)

HÅKON HØYE
Håkon Høye er kanskje bedre kjent som gitarist, låtskriver og produsent i Billy T Band som vant Spellemannprisen for beste bluesutgivelse i 2010 og 2012. Sammen med sitt faste band presenterer han her et eklektisk knippe låter skrevet i samarbeid med William ”Bill” Troiani. Deres samarbeid har i tillegg til 2 Spellemannpriser resultert i flere finaleplasseringer i International Songwriting Contest i Nashville og en 2. plass i blueskategorien for låta ”Blow My Cover” i 2013.

Låtene på ’Bout Time speiler et vidt spekter av Håkons inspirasjonskilder – fra Lightnin’ Hopkins, New Orleans funk til AC/DC. Selv om låtene favner bredt er det bluesbakgrunnen som etterlater seg det kraftigste fotavtrykket og preger dette albumet. Eller som Billy T utrykker det i innledningsteksten i CD-heftet:

”The Hawk have produced a wonderfully eclectic Blues recording here, that should end up on everyones playlist.»The Honeytones» are tougher than the name suggests; tough, groovy, bluesy, and dare I say, funky. Be sure to bring your «Honey», and your dancing shoes!” – Billy T

I tillegg til sitt arbeid med Billy T Band har Håkon vært aktiv på norske og utenlandske konsertscener siden midten av 1990-tallet og han har deltatt på bl.a. Louisiana Red’s ”Back To The Black Bayou” som var nominert til to Blues Awards (Bluesens Grammy) i Memphis i 2010. Håkon var aktiv i miljøet rundt den nå nedlagte klubben ”Muddy Waters” i Oslo tidlig på 2000-tallet og har siden den gang spilt med en rekke kjente artister i inn og utland. Sammen med sitt faste band ”The HoneyTones” får han spille sine egne favorittlåter samt egenkomponert materiale fra albumet ”’Bout Time”. De serverer en musikalsk gumbo med elementer av blues, klassisk r&b, soul, New Orleans funk, 60-talls garage og swamp rock. Kort sagt: ”Blues for the new millennium”!

I bandet har han 3 eminente musikere i Per Tobro, Kasper Værnes og Robban Skoglund. Per Tobro er kjent fra bl.a. Amund Maarud Band, the Grand og Eva & The Heartmaker, mens Robban har bakgrunn fra både Sven Zetterberg og Wentus Blues Band. Kasper Værnes er en ung saksofonist utenom det vanlige med en fot godt plantet i r&b-tradisjonen etter bl.a. Lee Allen og Sam Butera.

Bill Troiani: bass og vokal
Håkon Høye: gitar og vokal
Ian F. Johannessen: gitar
Kasper Værnes: saksofon
Henrik Maarud: trommer

Håkon Høye

Del i vei!