Avlyst: Built For Speed


Sosialen, Møllergata 13

Nov 28th, 2020 3:30 to 6:00 pm
Built For Speed

50 billetter selges på forhånd, resten selges i døra. På grunn av strenge krav til 1 meter, vil det vurderes i døra hvor mange flere billetter som kan selges.

Built For Speed er i sitt tjuefjerde år. Deres hardtslående rockabilly trakteres fremdeles på svære, feite Gretsch-gitarer gjennom en rørforsterker, rytmebelagt av en galopperende kontrabass og en eksplosiv trommis som groover som bare f…!

Gitarist og vokalist Anders Westhagen, mangeårig medlem av legendariske Teencats, har spilt med sin trommis-sønn Andreas siden han var 4, og de startet bandet sammen da han var 9. Nå er Andreas 32 og en av landets desidert beste trommiser. Han gjør det også bra i andre rockeband som P3-favorittene Carnival Kids, samt i nylig gjenoppståtte, ikke helt ukjente Team Me.

Sammen med landets største kontrabassist Ole Evensen, også kjent fra bl.a. Vidar Busk & his Bubble of Trouble, har trioen gitt ut skivene Nasty, Gretschoholic … and Other Love Songs og Even Roadies Get Their Share på det norske Rockabilly-plateselskapet Flipside Records. For å markere 20-årsjubileet i 2017 ga de ut EP’en Born To Rock på bassist Evensens BFS Records.

Takket være sin egen sound appellerer de både til bluesfolk, swingmiljøet, punkere, «vanlige folk», og naturligvis rockabillymiljøet. De har delt scene med rockabillystorheter som The Polecats, Robert Gordon, Darrel Higham & the Enforcers og The Slim Jim Phantom Trio, og de har spilt på bluesfestivaler, rockabillyfestivaler, MC-festivaler og klubber, fra Tyskland i sør til Kirkenes i nord. I tillegg gjorde de for noen år siden en liten turné som backingband for bluesgitar-storhet Otis Grand.

http://www.facebook.com/builtforspeedband

Billetter: 250/300 (medlem i en bluesklubb/ordinær pris) kjøpes på TicketCo.

Del i vei!