Damer i Blues m/band


Sosialen Møllergata 13, 0179 Oslo

Mar 24th, 2018 3:30 to 6:00 pm
Damer i Blues

Denne kvelden har Rita og Margit med seg Morten Omlid på gitar & Eskil Aasland på perk/trommer.

”Damer i Blues” kan i år feire 15 års jubileum, og det er ingen tvil om at denne duoen gjennom årenes løp har bygd seg opp til å bli et av Norges mest populære musikkprosjekter. Rita Engedalen og Margit Bakken har gitt ut kritikerroste og prisvinnende album under egne navn, og i 2012 ga duoen ut sitt første album i sammen.
Albumet «Broken Soul Blues» høstet mange «femmere» på terningen og fikk flotte anmeldelser. Rita og Margit har de siste årene hatt mange konserter sammen, der de viktige kvinnene i bluesens historie hedres. Duoen er svært opptatt av å formidle det sterke budskapet om bluesdamene som i sin tid både skrev, spilte og sang låter, men som ikke fikk friheten til å formidle dette ut til folket. Rita og Margit traff hverandre under prosjektet «Bluesen Tøffe Damer» ført i pennen av Kristin Berglund (2003) og etter den tid, har de to ”bluessøstrene” fulgt hverandre tett og opptrådt på utallige musikk scener. I sine konserter fremfører de et knippe av sine egne låter, samt ukjente og kjente låter fra noen av damene som har markert seg sterkt innenfor blues, folk, soul, gospel og hillcountryblues. Janis Joplin, Jessie Mae Hemphill, Memphis Minnie, Ida Cox, Big Mama Thornton, Bessie Smith, Elizabeth Cotten og ikke minst Kristin Berglund, er noen av damene som får sin velfortjente hyllest i løpet av en konsert. Rita og Margit håndterer gitarene selv og spiller på hverandres stemmer, som for øvrig utfyller hverandre usedvanlig godt…

Damer i Blues har i løpet av sine år på veien besøkt små og store scener i både inn og utland. Duoen har uten tvil fått en sterk posisjon i bluesmiljøet og i tillegg til en rekke konserter her hjemme, har de besøkt festivaler i både Sverige, Finland, Sveits, Italia og Tyskland. Alt tyder på at utenlandske festivaler også har fått øynene opp for denne duoen.

Sommeren 2015 stod Damer i Blues på scenen i Clarksdale Mississippi på den legendariske festivalen “Sunflower River Blues & Gospel Festival»
Duoen holdt to konserter og fikk en varm mottagelse i «bluesens vugge» Mississippi.
http://www.sunflowerfest.org/

Med stolthet kan vi også fortelle at Rita Engedalen har mottatt mange «høyt hengende» priser for sitt musikalske arbeid og sine musikalske prestasjoner gjennom årene! Under Notodden Bluesfestival i 2016, fikk hun en velfortjent en stjerne lagt ned på Notodden’s egen «Blues Walk Of Fame».

•          Spellemannspris i klassen for BLUES i 2006, for sitt album «Heaven ain’t ready for me yet»
•          Bluesprisen på Notodden Bluesfestival (2010)
•          Rolf Gammleng prisen (2010)
•          Kongsberg By sin Fortjenestemedalje (2011)
•          Buskeruds Fylkeskunstnerpris (2012)
•          Vinner av European Blues Challenge (2012)
•          Innlemmet i Notodden’s «Blues Walk Of Fame» (2016)

Morten Omlid: Gitarist med Damer i Blues, samt i bandene Backbone, Spoonful Of Blues, Bluestown Kings og R&B Express. Har vært Rita Engedalens faste gitarist i en årrekke, og har spilt for bl.a.  Lazy Lester, Super Chikan Johnson og Eric Anderson og utallige flere bluesartister. Han blir regnet som en av Norges beste tolkere av Mississippi-gitarsound. Morten har lang fartstid i norsk bluesmiljø, jobbet som produsent og arrangør for flere plateutgivelser i Juke Joint Studio. Han ble i 2007 hedret med Notodden Bluesfestivals bluespris for sitt mangeårige arbeid for norsk blues.

Eskil Aasland: Trommeslager med Damer i Blues, samt i bandene i Backbone og Spoonful Of Blues. Han er fast trommeslager for Rita Engedalen og Backbone, og har spilt med bl.a. Notodden Blues Band, Eric Anderson, Ian Seagal, Grayson Capps, Louisiana Red, Super Chikan og Lazy Lester.

http://www.ritaengedalen.com/damer-i-blues

cc: 150/200 (medlemmer/ikke medlemmer)
ticketmaster

Del i vei!