Dobbelkonsert: Håkon Høye & The Honey Tones – Erik Harstad & The Buzz Brothers


Sosialen, Møllergata 13

Aug 29th, 2020 3:30 to 7:30 pm
Høye - Harstad

HÅKON HØYE & THE HONEY TONES KL 15.30–17.00
Håkon Høye er kanskje bedre kjent som gitarist, låtskriver og produsent i Billy T Band som vant Spellemannprisen for beste bluesutgivelse i 2010 og 2012. Sammen med sitt faste band presenterer han her et eklektisk knippe låter skrevet i samarbeid med William ”Bill” Troiani. Deres samarbeid har i tillegg til 2 Spellemannpriser resultert i flere finaleplasseringer i International Songwriting Contest i Nashville og en 2. plass i blueskategorien for låta ”Blow My Cover” i 2013.

Låtene på ’Bout Time speiler et vidt spekter av Håkons inspirasjonskilder – fra Lightnin’ Hopkins, New Orleans funk til AC/DC. Selv om låtene favner bredt er det bluesbakgrunnen som etterlater seg det kraftigste fotavtrykket og preger dette albumet. Eller som Billy T utrykker det i innledningsteksten i CD-heftet:

”The Hawk have produced a wonderfully eclectic Blues recording here, that should end up on everyones playlist.»The Honeytones» are tougher than the name suggests; tough, groovy, bluesy, and dare I say, funky. Be sure to bring your «Honey», and your dancing shoes!” – Billy T

I tillegg til sitt arbeid med Billy T Band har Håkon vært aktiv på norske og utenlandske konsertscener siden midten av 1990-tallet og han har deltatt på bl.a. Louisiana Red’s ”Back To The Black Bayou” som var nominert til to Blues Awards (Bluesens Grammy) i Memphis i 2010. Håkon var aktiv i miljøet rundt den nå nedlagte klubben ”Muddy Waters” i Oslo tidlig på 2000-tallet og har siden den gang spilt med en rekke kjente artister i inn og utland. Sammen med sitt faste band ”The HoneyTones” får han spille sine egne favorittlåter samt egenkomponert materiale fra albumet ”’Bout Time”. De serverer en musikalsk gumbo med elementer av blues, klassisk r&b, soul, New Orleans funk, 60-talls garage og swamp rock. Kort sagt: ”Blues for the new millennium”!

Håkon Høye: gitar, vokal
Per Tobro: bass
Kasper Værnes: saksofon
Vetle Larsen: trommer

 

EN TIME PAUSE

ERIK HARSTAD & THE BUZZ BROTHERS KL 18.00–19.30
Erik Harstad har i en årrekke reist landet rundt med ulike bluesband. Med sitt band Erik Harstad & The Buzz Brothers leverer han musikk av høy kvalitet. Et knippe eminente musikere som sammen skaper bluesmusikk med et moderne utrykk, spekket med briljante solopartier og fengende rytmer. Repertoaret er tydelig inspirert av klassisk, amerikansk blues fra 50 og 60-tallet, framført på en leken og elegant måte. Låtmaterialet er en god blanding av egenkomponert musikk og låter av artister som Freddie King og Ronnie Earl. I 2017 mottok Erik prisen «Årets musikkformidler» i Ringsaker kommune.

Erik Harstad: gitar og vokal
Alexander Pettersen: trommer
Bjørn Thomassen: bass

Billetter: 200/250 (medlem i OBK/ordinær billett) kjøpes på TicketCo.
70 billetter på forhåndssalg, resten i døra, maks 90 sitteplasser.

Del i vei!