Dobbelkonsert: The Greens – Joakim Tinderholt & His Band


Sosialen, Møllergata 13

Aug 15th, 2020 3:30 to 7:30 pm
The Green - Joakim Tinderholt

Kl 15.30–19.30 En time pause mellom konsertene.

THE GREENS KL 15.30–17.00

Tribute til Peter Greens Fleetwood Mac.
På slutten av 60-tallet skjedde det en forandring i norsk populærmusikkhistorie. I et blomstrende miljø av coverband, dukket det opp noen få idealister som begynte å lage sine egne låter. To av de bandene som utmerket seg var Junipher Greene og Ruphus. Begge bandene har gått inn i historien som flaggskip innen 70-tallets progrock.

40 år senere går medlemmer fra de to bandene sammen for å hedre en av sine store inspirasjonskilder Fleetwood Mac. Et britisk band som utmerket seg ved å ivareta den amerikanske blues-tradisjonen på slutten av 60-tallet. Og med sin meget begavede gitarist, låtskriver og vokalist Peter Green ble de et av verdens mest populære bluesband. Peter Green ble dessverre offer for dopkulturen som gjennomsyret musikkbransjen på denne tiden, han opptrådte for siste gang med Fleetwood Mac 28. mai 1970, og vendte deretter ryggen til hele musikkbransjen.
The Greens har plukket ut ca. 25 perler fra Fleetwood Mac’s tidlige repertoar, og vil bruke sin erfaring til å fremføre disse på best mulig måte.

Freddy Dahl – gitar/vokal
Kjell B. Larsen – gitar/vokal
Øivind Vilbo – bass
Tore Wildhauer – trommer

En time pause.

JOAKIM TINDERHOLT & HIS BAND KL 18.00–19.30

Joakim Tinderholt & his band ble dannet i 2005, av medlemmer fra den legendariske bluesklubben Muddy Waters’ husband, i tillegg til Tinderholt selv. Bandet har to plateutgivelser bak seg; Debutalbumet «You Gotta Do More», fra 2014, ble belønnet med nominasjoner til Spelleman og amerikanske Blues Blast Music Awards. Oppfølgeren «Hold On», fra 2017, ga nok en Spellemannsnominasjon og terninkast seks fra Bluesnews’ anmelder.

Siden bandet signerte med det tyske plateselskapet Rhythm Bomb Records har de etablert seg som et sterkt navn på den europeiske Blues- og Rock n’roll scenen, med opptredener på Screamin’ Festival (Spania), Rhythm Riot (England) og Moulin Blues (Holland) som noen av mange høydepunkter. Bandet representerte Norge i European Blues Challenge, på Hell, i 2018. I 2019 slapp Joakim Tinderholt & his band singelen «Love Is A 4 Letter Word» og gjennomførte en lengre Europaturné. Joakim Tinderholt sto også på scenen i London, under «Norwegian Blues Adventure», i november 2019.

Med ny musikk på gang høsten 2020 er Joakim Tinderholt & his band på offensiven, og ser frem til atter en gang å spille for sultne publikum i inn- og utland.

https://www.facebook.com/joakimtinderholt/

Joakim Tinderholt – gitar og vokal
William «Bill» Troiani – bass og kor
Håkon Høye – gitar og kor
Alexander Pettersen – trommer og perkusjon
Kjell Magne Lauritsen – piano

Billetter:200/250 (medlem OBK/ordinær billett) kan kjøpes på TicketCo.
70 billetter på forhåndssalg, resten selges i døra, maks sitteplasser er 90.

Del i vei!