GB Blues Machine


Sosialen, Møllergata 13

Oct 17th, 2020 3:30 to 6:00 pm
GB Blues Machine

50 billetter selges på forhånd, resten selges i døra. På grunn av strenge krav til 1 meter, vil det vurderes i døra hvor mange flere billetter som kan selges.

Munnspiller, låtskriver, bandleder og sanger Geir Bertheussen, kjent som ”Milkman” ble født i 1966 på sørsiden av øya Senja i Nord-Norge. GB plukket opp blues-munnspillet som liten, bare 13 år gammel. GB er en enestående munnspiller og en sanger med Soul!

Hans teknikk på Bluesmunnspill er fantastisk, og hans måte å spille på er en hardtslående, jordnær Chicago-blues-stil som hans store inspirasjonskilder. Legender fra Chicago som James Cotton, Junior Wells, Sony Boy, Charlie Musselwhite og William Clark inspirerte ham da han var ung og begynte å lytte til Blues. Disse legendene lærte ham hvordan munnspillene skulle høres bra ut i sin egen stil.

På slutten av 80-tallet begynte GB å turnere med sitt eget band, og han gjorde det bra. Snart begynte han og bandet hans som het GB Blues Band å turnere mye i de nordlige delene av Norge. Etter hvert som årene gikk har det skjedd noen medlemsendringer og forskjellige bandkonstellasjoner.

På 90-tallet skiftet Geir navn til Geir Bertheussen Blues Express og korta det ned til GB Blues Express. I 2018 ga GB Blues Express ut sitt 6 album og det ble nominert til Spellemannsprisen i Blues for 2018. I 2019 representerte GB Blues Express Norge i European Blues Challange og tok en hederlig andreplass.

I 2019 har Geir Bertheussen igjen skiftet bandnavn og bandmedlemmer. Det nye prosjektet er GB Blues Machine. Geir ”Milkman”Bertheussen er klar til å erobre verden med sitt flotte showmanship på scenen med sin “Mississippi-saxofon” og store stemme sammen med sin Blues Machine.

Geir «Milkman» Bertheussen: vokal, munnspill
Ian Fredrick Joannessen: gitar
Morten Nordskaug: bass
Jon Grimsby: trommer

Billetter: 200/250 (medlem/ordinær billett) kjøpes på TicketCo.

Del i vei!