Jimmy Burns & The Chicago Sessions Band


Youngs Nede, Youngstorget 3, inngang Pløens gate

Dec 9th, 2021 7:00 to 9:30 pm
Jimmy Burns

En af Chicago’s største bluesstemmer, Jimmy Burns, gæster endnu engang Skandinavien på en større turne.

Med sine 77 år beviser han, at alder ikke behøver være nogen begrænsning. Han spiller og synger så godt som nogensinde, og har i løbet af 2019 og 2020 været på månedlange turneer i Sydamerika og Rusland/Georgien/Israel. Nu kommer Jimmy Burns endnu engang til Skandinavien i anledning af hans nye anmelderroste album «The Chicago Sessions», produceret af den danske producer og bassist, Laust ‘Krudtmejer’ Nielsen.

Jimmy Burns har sine rødder i Delta Blues og Soul, og hans historie er interessant som få. Han lavede sin første pladeindspilning i 1959 og har været en del af Chicagos musikscene lige siden, hvor han har været omkring alle legenderne fra Chicago-bluesens storhedstid og været vidne til byens rivende udvikling fra første række.

Op gennem 60’erne gjorde han sig primært som soulsanger, indtil han i 70’erne valgte at prioritere familien. I midt-90’erne valgte Jimmy Burns at genoptage sin professionelle musikkarriere, da han udgav sit første blues-album, ”Night Time Again”, på det legendariske Delmark Records, som blev anerkendt med en række priser og nomineringer. Siden har han turneret det meste af verden og udgivet yderligere 6 albums med en unik blanding af Chicago Blues og Delta Blues.

Med sig på turneen i Skandinavien har han et hold af nogle af Danmarks mest kompetente bluesmusikere, som medvirkede på ”The Chicago Sessions”, og alle tidligere har turneret med ham i Europa. Jimmy Burns & The Chicago Sessions Band kommer på denne turne til at bestå af:

Jimmy Burns – vokal/guitar
Morten Lunn – guitar/vokal
Laust ‘Krudtmejer’ Nielsen – bas
Thomas Crawfurd – trommer

”…på The Chicago sessions lykkedes det Krudtmejer at bevare autenticiteten i Jimmy Burns’ performance og samtidig give albummet en identitet, der i allerhøjeste grad er tidssvarende. Det er et modigt træk af den 76-årige Burns at lægge albummet i hænderne på Laust Krudtmejer. ” Bluesnews.dk

”Jimmy Burns synger med ro, sikkerhed, og masser af sjæl – mere autentisk bliver det næppe.”
”Resultatet er ikke blot varmt og tiltalende, det er også fyldt af sammenhængskraft, der emmer af at være skabt af et hold musikere, der må have blåt blod i årene – og masser af mod og mandshjerte til at kunne og ville skabe nye historier med en ny lyd.” Side33.dk

Billetter kjøpes på TicketCo: 300/350 (medlem i en bluesklubb/ordinær pris)

Del i vei!