Nidaros Blueskompani


Youngs Nede, Youngstorget 3, inngang Pløens gate

Apr 2nd, 2022 4:00 to 6:30 pm
Nidaros Blueskompani

Nidaros Blueskompani ble startet i 2017 av Geir Engen Hansen, Arne Skognes og Hans Jørgen Gerhardsen. Hver for seg har de mange års erfaring fra de norske bluesscenene rundt om i landet og nå fikk de en mulighet til å spille sammen, alle tre.

Det var egentlig meningen at dette bare skulle være et festivalprosjekt for Nidaros Bluesfestival, men etter en jobb der våren 2017, fant de ut at dette var såpass morsomt at de ville fortsette samarbeidet. På ’17 utgaven av Nidaros Bluesfestival hadde de med Jan Inge Tjørhom på bass og Vegar Lien Bjerkan på piano, men i og med at disse har såpass mange reisedøgn med andre prosjekter så ble det til at Morten Eggen kom inn på bass og Karsten Skarphol på piano.

Vokalist Geir Engen Hansen har en fortid som vokalist i Blues Medicine som var veldig aktive på ’90 tallet med jobber rundt om i hele Norge. Fra Narvik i nord til Kristiansand i sør. Geir var en tid leder og ansatt i Trondheim Bluesklubb og var med å starte Norsk Bluesunion i ’97. Hans andre musikalske hjertebarn er duoen Dockery Dawgs som har hele fire cd-utgivelser bak seg, fra 2002 til 2017. Som blues/ soulvokalist har han holdt på siden 1991.

Gitarist Hans Jørgen Gerhardsen har spilt gitar siden han var en liten tass i Trondheim. Etter gymnas/ yrkesskole ble det Trøndertun som ble hans hjem. Der lærte han virkelig å spille gitar og lærte og utforske gitarens vidunderlige verden. Hans Jørgen ble kjent med Geir på ’90 tallet. Geir hadde Blues Medicine og Hans Jørgen spilte i Bald’n Hairy og spilte partyblues. Hans Jørgen har også fartet rundt i landet med sin kone, Helene, i duoen To Blå i mange år. I tillegg til To Blå har Hans Jørgen vært innom Trondheim Storband, Mr. Hansen Bluesband og mange flere.

Arne Skognes er en allsidig kar og har i mange år vært et kjent navn i trøndersk, og norsk blues. Han har vært over hele fjøla med Jolly Jumper & Big Moe’s Jimbo Jambo Band, spilt mange konserter med selveste Reidar Larsen og Tora og en hel haug med andre som er for mange til å nevne alle. Geir har i mange år villet spille sammen med Arne og dette ble deres sjanse, et festivalband ved navn; Nidaros Blueskompani.

Et annet meget kjent navn for de fleste blueselskere i Norge er Morten Eggen. Han spilte i mange år (og spiller) sammen med sambygdingen Geir Rune Engan i GR Engan & The Pub og Black Cat Bones. Han spiller også sammen med Hans Bollandsås. Han er i tillegg bassist når Flåartistene har juleshow i hjembygda før jul.

Det mest uskrevne bluesbladet i Kompaniet er pianist Karsten Skarphol. Dvs, for bluesverden er han relativt ubeskrevet, men for musikkverden ellers er han et navn mange kjenner. Han har siden starten av ’80 tallet holdt på med musikk og underholdning. Revyer, teater, musikaler, danseband, showband osv. Det er ikke den sjanger han ikke har vært borti, kanskje utenom Raveparties. Av kjente band han har vært med er Trio Bravo, Trønderkaillan. Kanskje det kommer en musikalsk overraskelse fra denne karen utover kvelden?

Musikkstilen til Nidaros Blueskompani er vel lettest å kalle tradblues, boogiewoogie, partyblues eller noe i den gata. Noen selvlagede låter skrevet av Geir Engen Hansen er inne i blant låter fra storheter som Muddy Waters, Mojo Blues Band, Big Joe Turner, Willie Dixon, Delbert McClinton, Sven Zetterberg, Anson Funderburgh feat. Sam Myers, bl.a.

Sammen er denne spilleglade, publikumsvennlige og dyktige gjengen dynamitt. Bluesen disse spiller leveres med dansefot og et fryktelig humør. Ja, fryktelig GODT humør altså.

Dette vil bli en fantastisk blueskonsert med et av de beste bandene på publikumskontakt, partyfaktor, spilleglede og showmanship.

Billetter kjøpes på TicketCo eller i døra: 300/350 (medlem i en bluesklubb/ordinær pris)

Linker til YouTube:

Del i vei!