Ole Frimer Band (DK)


Sosialen Møllergata 13, 0179 Oslo

Apr 7th, 2018 3:30 to 6:00 pm
Ole Frimer Band

Sangeren og gitaristen Ole Frimer er, med sin unike ”flesh to string”- teknikk, både nasjonalt og internasjonalt prisbelønnet. Senest i 2011, hvor han mottok BankNordiks Ærespris for sitt mangeårige virke på de danske og udenlandske musikkscener.

Med en fortid i legendariske Blue Junction og et tett samarbeid med Peter Thorup, turnerer Ole Frimer nå med eget band i selskap med en håndfull topp-klasse musikere: Palle Hjorth (keyboard), Jesper Byllling (bass) og Claus Daugaard (trommer).

Bandet har med stor suksess lansert en ny progressiv stil med røtter i blues og elementer fra rock, jazz og fusion. Danske tekster vinner mer og mer innpass i konsert-repertoiret, men det er også gitt god plass til bluestradisjonene.

Bandet er i dag et av de mest travle i Danmark, når det gjelder det blå univers, med konserter på Skanderborgfestivalen, Malmø Festivalen, Roskilde Jazz Festival, Nibefestivalen, Copenhagen Blues Festival, Eutin Festivalen og mange, mange flere.

Anmelderne skrivver blant annet:

”Ole Frimer Band har med tilføjelsen af Hammond fænomenet Palle Hjorth udviklet sig til et formidabelt live-band, der som ganske få europæiske blues-bands kan improvisere og spille op til hinanden”. – Jan Aaskov, Bluesnews.

”Frimer er en stor og dygtig tekniker, og sammenstødet mellem hans kontrollerede ståltone og Hjorts varme orgelhyl løfter gang på gang den musikalske oplevelse. Fed bluesfeeling!” – Bent Stenbakken, Nordjyske Stiftstidende.

Bluesnews, Norge ★ ★ ★ ★ ★
En artist du må stifte bekjentskap med!
Ingen jeg kan tenke på i øyeblikket som har så mye sjel og nerve i både melodier og gitarspill som Ole Frimer i vår del av verden. I bunnen ligger ekte Chicago-blues, som på Ole Frimers egen «Workin’ too much», med gitarspill helt opp mot Robben Fords klasse – Johnny Andreassen

Ole Frimer – vokal/gitar
Niels Ole Thorning – keyboard
Jesper Bylling – bass
Claus Daugaard – trommer

www.olefrimer.dk

(Photo by Karina Anne Hjorth Andersen)

Brush with the blues (Jeff Beck)

If you only could forgive me (Ole Frimer)

Watch out (Peter Green)

Del i vei!