Rita Engedalen med Band & Margit Bakken


Youngs Nede, Youngstorget 3, inngang Pløens gate

Jan 29th, 2022 4:00 to 6:30 pm
Rita Engedalen med Band og Margit Bakken

På denne ettermiddagskonserten hos Oslo Bluesklubb vil publikum få oppleve å høre både Rita Engedalen solo & Damer i Blues. Rita har med seg sine faste og dyktige musikere Morten Omlid på gitar, Eskil Aasland på trommer og Margit Bakken på gitar og vokal.

Rita Engedalen er Norges definitive Bluesdronning og en av de mest profilsterke kvinnelige bluesartistene i Europa. Rita har et internasjonalt publikum, og vant den europeiske blueskonkurransen European Blues Challenge i Berlin i 2012. Hun er også en av få norske artister som har «headlinet» en bluesfestival i Mississippi! Hun har spilt inn seks album under eget navn, og har en bemerkelsesverdig og prisvinnende karriere. Den siste tiden har hun konsentrert seg om det viktige og populære prosjektet Damer i Blues, men nå retter hun fokuset mot et nytt album i 2022 med sitt faste band og gjester.

Rita og bandet lanserte første singel til det kommende albumet under Notodden Blues Festival i 2021. «Colors in Rain» er en sterk blues/americana-låt som er ledsaget med en kontemporær og samfunnsaktuell tekst. Den hedrer også noen av de afroamerikanske blueskvinnene som kjempet for friheten.

Rita har i mange år hyllet kvinner i bluesen og det gjør sammen med sin bluessøster Margit Bakken fra Damer i Blues.

De kvinnelige forkjemperne må ikke glemmes – historiene og stemmene deres er for sterke til det! Jeg håper at samfunnet får mere solidaritet. «Vi trenger alle kjærlighet og respekt uansett hvor vi kommer fra eller hvordan vi ser ut» sitat Rita.

Damer i Blues har i løpet av sine snart 19 år på veien besøkt små og store scener i både inn og utland. Duoen har uten tvil fått en sterk posisjon i bluesmiljøet og i tillegg til en rekke konserter her hjemme, har de besøkt festivaler i både Sverige, Finland, Sveits, Italia, Tyskland og USA.

I sine konserter fremfører de et knippe av sine egne låter, samt ukjente og kjente låter fra noen av damene som har markert seg sterkt innenfor blues, folk, soul, gospel og hillcountryblues. Duoen har bygget opp et av landets mest populære og viktige musikkprosjekter – et prosjekt som også har bemerket seg sterkt i utlandet.

Med stolthet kan vi fortelle at Rita Engedalen har mottatt mange «høyt hengende» priser for sitt musikalske arbeid og sine musikalske prestasjoner gjennom årene!

• Spellemannspris i klassen for BLUES i 2006, for sitt album «Heaven ain’t ready for me yet»
• Bluesprisen på Notodden Bluesfestival (2010)
• Rolf Gammleng prisen (2010)
• Kongsberg By sin Fortjenestemedalje (2011)
• Buskeruds Fylkeskunstnerpris (2012)
• Vinner av European Blues Challenge (2012)
• Innlemmet i Notodden’s «Blues Walk Of Fame» (2016)

Billetter kjøpes på TicketCo: 250/300 (medlem i en bluesklubb/ordinær pris)

Del i vei!