Spoonful of Blues


Youngs Nede, Youngstorget 3, inngang Pløens gate

Apr 22nd, 2023 4:00 to 6:30 pm
Spoonful of Blues

Pst.. Studenter og alle under 30 år kommer inn for 100,– kroner billetten på våre konserter frem til sommeren.

Spoonful of Blues er et av Norges mest populære bluesband. Det ettertraktede bandet turnerer norske bluesklubber og festivaler for fulle hus, og de spiller stadig oftere internasjonalt med økende oppmerksomhet. Sverige, Danmark, Finland, Frankrike, Polen og USA står årlig på turneplanen, og bandet står bak plateinnspillinger som blir lovprist på begge sider av Atlanteren. Spoonful of Blues opplevde sist stor suksess da de opptrådte på Tampa Bay Blues Festival i Florida sommeren 2019.

Spoonful of Blues går i disse dager i studio for å spille inn nytt album med planlagt utgivelse til sommeren. Det er nå to tiår siden bandet debuterte med sin første plate Three Car Garage. Siden den gang har de gitt ut flere plater og skaffet seg et stort og entusiastisk publikum gjennom sine energifylte konserter. Med en sterk låtkatalog av originalvare og med Morten Omlid og Jostein Forsberg som kapteiner på skuta, er Spoonful of Blues garantister for topp stemning i enhver sammenheng. Nå vil Notoddenbandet ha nye låter og et topptrimmet show å turnere med når pandemien er over.

Foruten deres egne kritikerroste plateutgivelser har Notoddenguttene vært involvert i tre album som har fått oppmerksomhet under Blues Music Awards i USA. Spoonful of Blues kan som eneste norske band smykke seg med å ha vunnet amerikanske Blues Music Awards i kategorien «Traditional Blues Album of the Year». Det skjedde med albumet «Chikadelic» som de spilte inn i Juke Joint Studio på Notodden sammen med Mississippi-artisten James «Super Chikan» Johnson. Bandet backet også opp Louisiana-artisten Lazy Lester på hans Blues Music Awards-nominerte comeback-album «You Better Listen». Morten Omlid og Jostein Forsberg var også involvert i Louisiana Red sitt Blues Music Awards-nominerte album« Back To The Black Bayou». Det er unikt i norsk sammenheng og har ikke skjedd med noen norske bluesband hverken før eller siden.

På Notodden Blues Festival er Spoonful of Blues sine opptredener møteplass for en stadig voksende publikumsskare. Det populære bandet fra Notodden vet å sette pris på sitt publikum og er tilsynelatende villige til å selge sjela si for at folk skal ha en uforglemmelig opplevelse på sine konserter.

Spoonful of Blues består av:

Jostein Forsberg: vokal og munnspill

Morten Omlid: gitar og vokal

Eskil Aasland: trommer og vokal

Tony Caddle: bass

Billetter kjøpes på TicketCo, i TicketCo Wallet appen, eller i døra: 300/350 (medlem i en bluesklubb/ordinær billett). Studenter og alle under 30 år kommer inn for 100,– kroner billetten.

Del i vei!