The Welch Ledbetter Connection (US)


John Dee, Torrggata 16, 0181 Oslo

Jul 4th, 2018 8:00 to 11:00 pm
Welch Ledbetter Connection
Vi blir kastet tilbake til Chicago vest på 1960-tallet med The Welch-Ledbetter Connection. De har virkelig satt spor etter seg i en verden av blues- og soulmusikk; Chicago Powerhouse Mike Ledbetter med sin dynamiske vokal og «Monstrous» lyder av Boston bluesgitar veteran Mike Welch. Mens de surfet på bølgen etter debutalbumet, «Right Place, Right Time», fikk duoen i 2017 en enorm respons fra publikum over hele verden mens de stod på scenen. De har blitt kjent for sin rå musikalske intensitet og har skaffet seg et eget varemerke i det gode og harmoniske samarbeidet, i tillegg til at de har en sterk tilnærming til sine retrorøtter. Nå har de etablerert en gruppe av supermusikere til å danne «The Connection», og dette er bare begynnelsen for dette bandet!
Mike Ledbetter – vokal, gitar
Mike  Welch – gitar
Scott Sutherland – bass
J. Hansen – trommer
James Pace – keyboard
Welch Ledbetter Connection
MONSTER MIKE WELCH (US)
Monster Mike er en av østkystens mest ettertraktede blues-gitarister og i en alder av 36 år har han allerede 25 års fartstid på den internasjonale bluesscenen. Som frontmann og gitarist for blant annet New England Blues, legender som Sugar Ray og Bluetones, har Mike turnert Nord-Amerika og Europa, og laget flere anerkjente innsnpillinger. I 2016 ble han nominert til Blues Music Award i kategorien Instrumentalist Guitar.
Som en ivrig 11-åring ble han invitert til å delta på lokale bluesjammer og spilte sammen med Ronnie Earl, Luther «Guitar Jr» Johnson, Matt Murphy og Johnny Copeland. 13 år gammel åpnet Mike Welch konserten ved Cambridge House of Blues, som er et samarbeid mellom Junior Wells, Joe Walsh og skuespiller Dan Ackroyd. Det var sistnevnte som ga ham kallenavnet «Monster Mike.»
MIKE LEDBETTER (US)
Chicagos sin egen Mike Ledbetter har ikke hatt noen mindre rik og flerdimensjonal musikalsk reise så langt. Han har blitt kjent for sine intense og krevende vokal-tolkninger. Ledbetter ligger på et meget høyt nivå og dekker alle sjangre fra blues, pop, soul, gospel, R&B og til og med opera.
I en alder av 25 hadde Ledbetter tilbrakt de siste ti årene på mange av Chicagos scener og var nå klar for å satse på blues. Han ble raskt oppdaget av Nick Moss, og i 7 år under Nick’s veiledning, turnerte han verden rundt sammen med Nick Moss Band som mentorens vokalist og rytmegitarist. Selv med sin korte tid på scenen har han fått fans over hele verden. Like viktig for Ledbetter er det at hans innsats har oppnådd respekt fra mange av hans helter blant annet Otis Rush, Buddy Guy, Anson Funderburgh, Barrelhouse Chuck, Billy Flynn, Bob Stroger, Curtis Salgado, Jimmy Johnson, Lazy Lester og Ronnie Earl.
Nå har disse to stjernene funnet sammen under navnet The Welch Ledbetter Connection. Og det er med glede Oslo Bluesklubb kan gi deg denne opplevelsen på John Dee onsdag 4. juli, USA’s nasjonaldag.
cc: 300/350 ticketmaster
Konsertsted: John Dee, Torrggata 16, 0181 Oslo
Del i vei!