Vorspiel Norsk Bluesunion/Bluesnews 20 år: Reidar Larsen & Arne Skage jr


Herr Nilsen, C. J. Hambros plass 5, 0164 Oslo

Nov 10th, 2017 10:00 to 11:59 pm
Reidar Larsen - Arne Skage Jr

Bluesmiljøet i Norge flesker til med en heidundrende fest i anledning av at Norsk Bluesunion og musikkmagasinet Bluesnews fyller 20 år. Dagen før dagen lager Oslo Bluesklubb og Østkanten Bluesklubb et vorspiel som gjør helga komplett! Reidar Larsen kommer til Herr Nilsen i duoformat med sin faste gitarist Arne Skage jr.

Arrangementet er et samarbeid mellom Oslo Bluesklubb og Østkanten Bluesklubb og inngår som en del av 20-årsjubileet til Norsk Bluesunion/Bluesnews.

Reidar Larsen er en institusjon i Blues-Norge. Han ble født i Oslo i 1955, flyttet til Stavanger 5 år gammel  og har bodd der siden. Som sønn av en pianobygger/-tekniker/-stemmer var det vel nærmest naturlig å ta pianotimer fra ca. 7 års alderen. Dette la fundamentet for å bli med på banddannelse på ungdomsskolen omkring 1968, og første «offisielle» spillejobb i Stavanger 17. mai 1970. På denne tiden ble også en særlig interesse for bluestradisjonen vekket, først gjennom engelske bluesbaserte band, og etterhvert gjennom anskaffelsen av «svarte amerikanske» plateutgivelser. Deretter fulgte diverse band innen både pop, rock og dansemusikk, og perioder som både halv- og helprofesjonell musiker. For eksempel ble året 1974 preget av  første plateinnspilling med pop- og dansebandet Staccato, samt medvirkning til oppstarten av Stavangerenseblet.

Arne Skage har siden 1996 vært fast gitarist og medlem av Reidar Larsen and The Storytellers. Som frilansmusiker har Arne Skage medvirket på en rekke nasjonale utgivelser samt prosjektbaserte scenekonstellasjoner med blant andre Roy Rogers, Thomas Dybdahl, Jørn Hoel, Thulsa Doom, Bjarne Brøndbo. Han skrev i 1997 musikk for Jon Fosses stykke «Natta syng sine songar» som ble satt opp på Rogaland teater.

Sideprosjekter av fast karakter kan nevnes plateinnspillinger og konserter med Svein Tang Wa fra 1997 til i dag.

Billetter: 200/250 (medlemmer / ikke medlemmer) TicketCo
Del i vei!