Et glimt fra vår historie

Windy City

En liten gjeng entusiaster er samlet på Windy City i Kirkeveien 61 på Majorstua. Windy City er kallenavnet på Chicago –her burde det jo være live blues! Planer legges.

Gamla

Slik startet det som nå er Oslo Bluesklubb. Flere konserter og jammer fant sted i siste del av 1994. I februar 1995 ble det innkalt til stiftelsesmøte på bakrommet på Gamla. Dette var nå blitt klubbens nye sted etter at kemneren plutselig ville ha en finger med i spillet på Windy.

Oslo Bluesklubb i gang

Og klubb-blad måtte vi ha! Vi snekret sammen en enkel sak på 8 sider i A5 med omtale av konserter og program framover. Dette holdt i tre utgaver før det hele ble overtatt av Rune Endal som virkelig fikk fres på trykksaken vår.

Dette var OBK’s eget blad fram til utgangen av 1997. I februar 1998 kom første nummer av Bluesnews i format 21 x 21 cm og med fargetrykk på omslaget! Bluesnews mottok i 2013 den gjeve internasjonale prisen «Keeping The Blues Alive For Printed Media». Litt av en utvikling!

Fra den forsiktige starten på Windy City til vi nå er på plass på Sosialen, har klubben vært på reise i hovedstaden og stoppet innom hele 9 steder i kortere og lengre tid. Vi har blant annet vært innom Rebecca West, Original Nilsen, Potpuriet, Smuget, Muddy Waters, Herr Nilsen. Lengst var vi på Buckley’s med nesten 9 år og nærmere 600 konserter.

Klubben feiret 20 år i 2015 på Victoria Scene

Nærmere 300 gjester fant veien og fikk se og høre artister vi har hatt på våre scener fra oppstarten og fram til dagens storheter som Earl Thomas og Coco Montoya.

20-årsjubileumsplakat OBK

 

bokaØnsker du å bla tilbake i historien, har vi laget en bok med de første utgivelsen av Bluesnews fra 1995 -1997.
Vi har fortsatt noen igjen for salg.
Pris kr 200 + porto.
Ta kontakt om du er interessert.

 

 

 

 

 

 

Del i vei!